BMW roept wereldwijd motoren terug

BMW roept wereldwijd 122.000 motoren terug naar de garage, vanwege mogelijke remproblemen. Door het trillen van de motor kunnen scheurtjes ontstaan in de remleidingen. Als daar olie uit lekt, werkt de voorrem vanzelfsprekend minder goed.

Het probleem zou kunnen optreden bij de sportieve toermotor K 1200 GT en bij alle BMW-modellen uit de R-serie, die zijn gemaakt tussen augustus 2006 en mei 2009. Daarvan rijden er in Nederland ongeveer 2900 rond. Volgens de Duitse fabrikant zijn door het remprobleem voor zover bekend geen ongelukken gebeurd.

Bron: NOS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.