BMW staat stil bij geboortedag Meier

Morgen is het honderd jaar geleden dat Georg ‘Schorsch’ Meier geboren werd. De legendarische BMW-fabrieksrijder was in 1939 de eerste niet-Brit die de Senior TT op het Isle of Man won, bovendien op een niet Britse motorfiets. Meier werd daarnaast Europees kampioen op de weg, vijfvoudig Duits kampioen, hij vestigde diverse lange afstandrecords en verzamelde zelfs in het terrein zijn prijzen. Meijer overleed op 19 februari 1999. Hij wordt nog altijd gezien als één van de grootste coureurs die BMW ooit onder contract heeft gehad.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.