BMW verovert nummer één positie

Voor het eerst in de historie van BMW is het merk marktleider in Nederland. Over heel 2010 wist de Nederlandse organisatie 1.992 motorfietsen te verkopen.  Als enige merk in de top 10 wist BMW bovendien meer motorfietsen te verkopen dan vorig jaar. Dit ondanks de met 14,5 procent gekrompen totaalmarkt. Tot slot werd de nieuwe S1000RR met 128 exemplaren de bestverkochte motor in het supersportsegment vanaf 750 cc.

De volledige top drie van de markt bestond bovendien uit BMW’s; de R 1200RT was de bestverkochte motorfiets van Nederland, de R 1200GS de nummer twee en de R 1200GS Adventure nummer drie. BMW ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. De voor de lente van dit jaar geplande introductie van de zescilinder BMW K 1600GT en K1600GTL is veelbelovend met nu al tientallen orders.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.