Boetes voor overschrijden 120 km blijven

Weggebruikers die denken dat ze nu harder dan 120 kilometer per uur mogen rijden, komen bedrogen uit. Als ze worden betrapt, kunnen ze nog steeds een boete tegemoetzien, ook al wil het nieuwe kabinet de maximumsnelheid gaan verhogen tot 130. Inmiddels opgelegde bekeuringen worden ook niet ingetrokken.

Dat blijkt uit antwoorden die minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) donderdag heeft gegeven op vragen van de PVV, aldus De Telegraaf. Tweede Kamerlid Raymond de Roon van die partij vroeg de bewindsman om alvast geen boetes meer op te leggen als automobilisten tot 11 kilometer per uur te hard rijden en om boetes in te trekken van na de beëdiging van Opstelten op 14 oktober.

Maar de bewindsman voelt daar niets voor. De huidige maximumsnelheid wordt gehandhaafd en verandert pas als de regels zijn aangepast. Begin volgend jaar komt een voorstel van zijn collega van Infrastructuur en Milieu.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.