‘Bonnenquota nu afschaffen’

De Telegraaf ontdekte dat Opstelten pas wil ingrijpen op het moment dat er een nationale politie komt. Tot die tijd wil hij zich niet bemoeien met de bedrijfsvoering van de regionale korpsen. Tot onvrede van de Kamer, die zich al langer groen en geel ergert aan contracten die agenten opdragen een vast aantal bonnen per jaar uit te schrijven. In het regeerakkoord staat zwart op wit dat het kabinet-Rutte een eind gaat maken aan de bonnenquota.

„We weten allemaal dat het eraan zit te komen, het is een beetje vreemd om de staande praktijk te negeren”, aldus VVD-Kamerlid Hennis. „Dit wekt alleen maar irritatie in de hand en tast het gezag van de politie aan, we moeten heel snel gaan handelen. Formeel is het weliswaar een zaak van de korpsen, maar de minister kan zeker een signaal afgeven.”

Coalitiepartner CDA is het daarmee eens. „De minister-president heeft heel duidelijk gezegd dat er een eind komt aan de bonnenquota, als we wachten op de nationale politie zijn we een heel eind verder”, stelt CDA-Kamerlid Cörüz. Ook de PVV wil dat Opstelten nu al in actie komt. „Het is niet meer dan terecht om te eisen dat het vanaf volgend jaar gewoon afgelopen moet zijn met die bonnenquota, nationale politie of niet”, aldus PVV-Kamerlid Brinkman. „Gewoon niet meer doen.”

Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat Opstelten zich niet wil bemoeien met de bedrijfsvoering van de regionale korpsen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.