Bonnenregen door digitale flitspaal

De digitale flitspalen die in 2010 in Nijmegen zijn geplaatst als vervanging van de oude analoge exemplaren, hebben in dat jaar gezorgd voor ongeveer een vervijfvoudiging van het aantal boetes. Werden in 2009 nog ruim zesduizend mensen bekeurd voor te hard of door rood licht rijden, in 2010 waren dat er bijna 29.000. Dat meldt De Gelderlander.

Volgens de politie Gelderland-Zuid laten de cijfers duidelijk zien dat flitsen blijkbaar nodig is.  Digitale flitspalen zijn continu in bedrijf omdat er geen rolletjes vervangen hoeven te worden; ze registreren zeer nauwgezet, werken met onzichtbaar infrarood licht en zijn minder storingsgevoelig.

Het is maar dat je het weet…

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.