Bovag wil flexibele brandstofaccijns

De Bovag wil dat de Nederlandse overheid een voorbeeld neemt aan de Britse regering om weggebruikers tegemoet te komen op het gebied van de hoge brandstofprijzen. “Ook in Groot-Brittannië maakt men zich zorgen om de hoge brandstofprijs. Maar qua oplossingen wordt vooral gekeken naar de accijnzen, een onderwerp dat in Nederland geheel buiten beschouwing lijkt te blijven”, aldus Paul de Waal van de Bovag woensdag.

De overheid in Groot-Brittannië onderzoekt volgens Britse media een hervorming van het belastingstelsel te stabiliseren. Om grote schommelingen te voorkomen zou de accijns omlaag moeten als de olieprijs stijgt, en omhoog als de prijs daalt. Daarnaast krijgen weggebruikers volgens de nieuwe plannen een korting van 5 pence (circa 6 cent) per liter.

“Laat de Nederlandse regering ook eens kijken of er niet wat te doen is aan de zware belastingdruk op brandstof”, aldus De Waal. De Bovag verwacht dat het onlangs aangekondigde overheidsonderzoek naar de dure brandstoffen geen verrassende uitkomsten zal opleveren, net zoals dat bij eerdere onderzoeken ook het geval was.

Het pleidooi van de Bovag valt slecht bij GroenLinks. Tweede Kamerlid Bruno Braakhuis (GroenLinks) vindt dat de Bovag dient te erkennen dat afhankelijkheid van olie uit het Midden-Oosten onhoudbaar is.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.