Brandstofprijzen op weg naar record

De prijzen van een liter benzine en diesel stijgen pijlsnel richting recordhoogte. Volgens deskundigen is dat pijnlijke moment aan de pomp nog slechts enkele weken weg. Vreemd genoeg lopen de tarieven enorm op zonder dat de prijs van een vat ruwe olie piekt, meldt De Telegraaf.

Deskundigen verwachten echter dat ook die prijs snel zal stijgen en daarmee de benzine-, diesel- en lpg-prijzen zal opstuwen tot ongekende hoogtes. “Ik verwacht dat we de topprijzen binnenkort al halen”, zegt Paul van Selms van inkoopcollectief UnitedConsumers.

Net als vele oliedeskundigen ziet Van Selms vooral ruwe olie duurder worden. In 2008 toen de benzine 1,665 per liter koste, stond de prijs van een vat olie op ongeveer 147 dollar. Nu ligt die rond de 91 dollar. Desondanks zit de benzineprijs nog maar 3 à 4 cent af van de piek in juli 2008.

Volgens marktleider Shell komt dat vooral door een zwakkere euro, hogere accijnzen en het gebruik van biobrandstoffen.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.