Bridgestone op groen

Bridgestone heeft aangekondigd dat ze doelstellingen heeft opgesteld voor een lagere CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van al haar producten. Bridgestone neemt hiervoor resolute maatregelen met betrekking tot drie belangrijke punten op het gebied van milieu: verlaging van de CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en behoud van het milieu.

Bridgestone wil wereldwijd 35 procent minder CO2 per verkochte eenheid uitstoten. Dit geldt voor alle activiteiten (inkoop van grondstoffen en onderdelen, productie en logistiek) en voor de producten na gebruik. Daarnaast streeft Bridgestone een doelstelling na van een 25 procent lagere rolweerstand van banden, wat tijdens het rijden zorgt voor een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, en eveneens een langere levensduur van de banden.

Beide doelstellingen moeten in 2020 zijn gerealiseerd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.