Bromfietser mag scheuren zonder boete

Brom- en snorfietsers mogen ongestraft veel harder rijden dan toegestaan, meldt De Telegraaf. Uit beleidsregels van het OM blijkt dat snorfietsers niet worden bekeurd tot een gemeten snelheid tot 39 kilometer per uur. En bromfietsers ontspringen de dans nog bij een gemeten snelheid tot 60.

Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer heeft dit te maken met de enorme foutmarges van de rollenbanken en het feit dat er twee types rollenbank met verschillende marges worden gebruikt.

Branchevereniging Bovag vindt dat er veel strenger gehandhaafd moet worden. “Met een lasergun”, zegt woordvoerder Paul de Waal. Hij vindt dat bestuurders die de brommer met meer dan vijf kilometer opvoeren, het voertuig opnieuw moeten laten keuren bij RDW. “Tot die tijd mag er niet op gereden worden. Dat kost veel tijd en geld en dat schrikt af.”

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.