Brussel introduceert motortaxi’s

Wie in Brussel een taxi wil nemen, zal binnenkort kunnen kiezen voor een motorfietstaxi. Het Brussels gewest start met een proefproject van twee jaar en wil peilen naar het enthousiasme rond deze nieuwe, snellere en ‘wat avontuurlijkere’ formule. Dit melden onze Vlaamse vrienden van demotorsite.be. 

In het beleidsplan 2011-2014 van Brussels minister Brigitte Grouwels staat dat motortaxi’s het huidige aanbod van taxidiensten moeten ondersteunen. In Amsterdam en Parijs (met ondermeer 300 motortaxi’s) is deze vorm van vervoer alvast een succes al heeft het buitenland wel geleerd dat deze taxidienst goed omkaderd moet worden om oneerlijke concurrentie voor de taxi’s (auto’s) te voorkomen én de veiligheid van klanten te waarborgen.

Brussels Minister van vervoer Brigitte Grouwels: “Het klopt dat er vandaag geen specifieke reglementering bestaat wat betreft de motortaxi’s, aangezien de taxireglementering enkel van toepassing is op voertuigen met vier wielen. Daarom wordt een proefproject gelanceerd om de haalbaarheid te onderzoeken. De deelnemers aan het proefproject zullen strikte voorwaarden moeten naleven, inzake de kwaliteit van de chauffeurs, inzake veiligheidsvoorschriften, en meer. Als de resultaten van het proefproject positief zijn, zal een reglementering ingevoerd worden.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.