Busbaanproef krijgt vervolg

In London is een proef gedaan met het toelaten van motorrijders op de busbaan. Een succes werd het niet omdat het gevaarlijk bleek te zijn en de files niet afnamen. Toch komt er tweede proef. Tijdens de eerste proef werden de motorrijders anderhalf jaar lang op 28 trajecten toegelaten.

De resultaten werden vergeleken met 28 trajecten zonder motorrijders op de busbaan. Het resultaat was dat het aantal ongevallen toenam van 30 tot 41, vooral met afslaande auto’s. Op de controletrajecten nam het aantal ongevallen juist af. In een tweede proef wil men dit zien te voorkomen door betere voorlichting te geven aan de weggebruikers.

Bron: Verkeersnet.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.