CBR introduceert faalangstexamen

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) geeft mensen met faalangst nu de mogelijkheid om een speciaal voor hun in het leven geroepen examen af te leggen. Dit examen is bedoeld voor kandidaten die door de druk niet meer goed functioneren waardoor ‘hun denken en doen geblokkeerd raakt’. Dit speciale examen duurt met 80 minuten 25 minuten langer dan een normaal rijexamen. In die extra tijd stelt een speciaal getrainde examinator de kandidaat extra op zijn gemak en bereidt hem of haar voor op de rit. ''Hierdoor heeft de kandidaat ook de ruimte om tijdens het examen een time-out te nemen als de druk te hoog oploopt'', aldus het CBR.
 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.