Centennial TT terug

Hoe legendarisch de Centennial TT in 1998 was, is meetbaar aan de enthousiaste verhalen van degenen die er geweest zijn; alsof ze er gisteren waren! Oud-GP-monteur, voormalig eigenaar van Arai Europe en initiator van het Yamaha Classic Racing Team Ferry Brouwer wist destijds het ongelofelijke voor elkaar te krijgen en niet alleen de meest legendarische racemachines uit de historie van de wegrace naar Assen te krijgen, maar veelal ook hun oorspronkelijke berijders.

Een keur aan racehelden, velen gevonden na een lange zoektocht, kwamen bijeen in wat ’s werelds grootste reünie van de klassieke wegracehelden en hun machines zou worden. En nu, op initiatief van diezelfde Brouwer, alsmede Martin de Graaf, Jos Vaessen, Jan Martens, Theo Verdegem en Willem Bielderman, krijg je een herkansing om kippenvel van te krijgen van het geluid van Agostini op zijn huilende MV over de Veenslang of van Aalt Toersen jankend op zijn 50cc door de GT. En bereid je voor op klapperende trommelvliezen als een Norton Manx door Meeuwenmeer buldert en…

Nou ja, waar het op neer komt is dat de Centennial TT terugkomt en wel op 18 en 19 september! Uiteraard op Assen, want nergens anders dan op de Kathedraal van de motorsport is zo’n evenement meer op zijn plek. Bovendien, als het aan de organisatoren ligt, blijft het niet bij deze ene keer. Meer informatie vind je op www.centennialtt.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.