CO2-limiet voor motoren

Brussel zet de strijd tegen CO2-uitstoot van het verkeer voort in een hogere versnelling. Vrachtwagens en motoren krijgen CO2-limieten opgelegd, net als voor personenauto's is ingevoerd. Ook het energieverbruik van airco's in auto's wordt aangepakt. EU-commissaris Antonio Tajani (Industrie) heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De reeks plannen moet vooral elektrisch vervoer bevorderen. Zo komt er een voorstel voor een eenheidsoplader voor auto's. In heel Europa moeten oplaadpunten komen voor elektrische auto's. De EU geeft ook het onderzoek naar betere accu's een impuls.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.