CO2-limieten in aantocht

De Europese Commissie wil met nieuwe CO2-limieten voor motorfietsen de strijd tegen schadelijke emissies intensiveren. De Europese Commissie vindt dat deze ‘strijd’ te langzaam verloopt en wil nu haast maken met de aanpak van broeikasgassen en het emissieregime uitbreiden met CO2-limieten voor motorfietsen en vrachtauto's. Met de introductie van deze nieuwe limieten wil de EC tegelijkertijd elektrisch aangedreven mobiliteit bevorderen.

Eugène Daams, secretaris RAI Vereniging Afdeling GT, wacht in spanning af hoe een en ander eruit zal moeten zien: "Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit onderdeel zal zijn van de reeds lang verwachte framework regulation."

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.