Concurrentie voor scooter

Als je dit voertuigje voor het eerst ziet weet je niet waar je het moet plaatsen en wat je er mee moet? Het heeft iets weg van een miniauto, maar ook weer niet. Met deze elektrische tweezitter wil Renault concurreren met de scootermarkt. Met zijn afmetingen van 1.19 meter breed, 2.3 meter lang en 1.47 meter hoog is hij niet veel groter dan een motor en met zijn kleine draaicirkel niet zo hanteerbaar.

De ervaring op twee wielen zal je niet hebben, maar voor de mensen die zich meer richten op de prijs kan deze stadsrakker uitkomst bieden. De richtlijn voor Europa is dat de Twizy minimaal 6.900 euro gaat kosten. Met de maandelijkse kosten van 45 euro hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen, 3,5 uur laden en gaan! Volledig opgeladen haalt hij een snelheid van 115 kilometer per uur. Nadeel is wel dat je met deze stadsgenoot niet langs de files kunt rijden…
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.