De 24-uurs Solexrace

In het weekend van 20, 21 en 22 augustus wordt voor de vierde keer de 24-uurs Solexrace gehouden. Bij deze hilarische race rijden de deelnemers elke ronde dwars door twee cafés, de feesttent (inclusief over het podium) en door een echte stierenstal. Dit jaar doen er 125 teams mee van over het hele land en ook uit België en Duitsland. Het doel van de race is om in 24 uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. Per kilometer worden de rijders gesponsord en de opbrengst gaat naar Kika (Kinderen Kankervrij).

Maar niet alleen de spectaculaire race zorgt voor vermaak bij de toeschouwers. Er is een uitgebreid muziekprogramma in de grote feesttent op het festivalterrein, waarbij rekening is gehouden met jong en oud. Voor de echte fanatiekelingen is er ook dit jaar weer een gezellige camping zodat zij niets van het festival hoeven te missen.

De toegangskaarten voor het festival zijn inmiddels online te koop, maar als je liever alleen de race wilt zien dan kan dat gratis op diverse locaties langs het parcours. Je kunt ook nog meedoen met de race, want er zijn ook nog enkele startplaatsen vrij. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.