De Bikers’ Classics 2010

De achtste editie van de Bikers’ Classics in Spa-Francorchamps gaat dit jaar door op 11, 12 en 13 juni. Zoals gebruikelijk zal de grootste meeting voor oude motoren in Europa meer dan zeshonderd piloten ontvangen alsook tal van wereldkampioenen zoals Giacomo Agostini (15 titels – foto) en Phil Read (8 titels).

Hugh Anderson, die tot vier maal toe wereldkampioen werd, zal heel uitzonderlijk zijn thuishaven Nieuw-Zeeland verlaten om Redman, Braun, de Vries, van Kessel, Bryans, Gould, Lega, Mertens, Baker, Hubin en konsoorten te vergezellen op Francorchamps.

Ook de sidecars worden in de bloemetjes gezet tijdens deze editie. Zo zal je onder andere piloten als Steve Webster, Rolf Steinhausen, Alain Michel en de veteraan Ewald Dahms opnieuw in actie kunnen zien. In de familiale en gemoedelijke sfeer die eigen is aan de Bikers’ Classics zal het prestigieuze Italiaanse merk Moto Guzzi dit jaar extra in de kijker worden gezet.

Bovenop het Classic 21 concert en de vele demonstraties en kampioenenparades kan men zaterdag vanaf 20u ook de 4 Hours of Spa Classic volgen, een endurance wedstrijd voorbehouden aan machines van voor 1980.

Informatie en een gedetailleerd programma staat op www.bikersclassics.be.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.