Dé drie irritaties van motorijders

Motorrijders ergeren zich het meest aan weggebruikers die te lang op de linkerrijbaan rijden. Daarna volgt het geen richting aangeven en als derde op hun irritatielijst staat onvoldoende afstand houden. Dat blijkt uit een enquête van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarop 6200 motorrijders reageerden. De uitkomst werd zaterdag bekendgemaakt in Amersfoort, waar motorinstructeurs van het KLPD een training gaven aan twintig motorrijders die aan het onderzoek hadden meegedaan.

Onder de naam 'Motor in het vizier' wilde het KLPD inzicht krijgen in de ervaringen van motorminnend Nederland. Elk voorjaar wanneer motorrijders weer de weg opgaan, vallen er verkeersdoden.  “Motorrijders zijn relatief kwetsbaar en lopen daarom vaak letsel op wanneer zij betrokken zijn bij een verkeersongeval. Zien en gezien worden is hierbij van levensbelang”, zei een woordvoerder van het KLPD. “Zo kunnen goed communiceren door richting aangeven en veilig rijden door afstand bewaren voor een motorrijder van levensbelang zijn.”

De gegevens van de enquête gaat de politie deze maand gebruiken voor veiligheidsadviezen voor zowel de motorrijder als de automobilist.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.