De nieuwe MOTO73 is uit!

– Megatest
De tweede! Na de goedkoopste Japanse motoren in het vorige nummer vervolgen we de serie van vier Megatesten met vier allroads. We kozen voor de lichtere modellen en vergelijken de BMW F650GS, de KTM Enduro R, de Honda Transalp en de Suzuki V-Strom Black Rhino met elkaar.
 
– Jasper Iwema
Grote vreugde op vrijdagmiddag na zijn zesde TT-trainingstijd, een kater een dag later.
 
– Verslag TT Assen
De 80e TT Assen werd beheerst door Jorge Lorenzo, hij was de snelste in de beide vrije trainingen, de kwalificatie, de warm-up en de wedstrijd. De 125cc werd gewonnen door Marc Marquez, Andrea Iannone was de beste in de Moto2. Daarmee wonnen de rijders die vanaf pole waren gestart. De races van 26 juni 2010 zullen niet de geschiedenis ingaan als de spannendste ooit.
 
– Portugal
Vakantie in Portugal betekent vliegen naar Faro en dan ergens in de Algarve aan het strand luieren. Het kan ook anders: je huurt in Faro een offroad en maakt vervolgens prachtige motortochten!
 
– Duurtest
Een lezer van MOTO73 heeft een Duurtestmotor meegenomen naar Engeland.
 
– Aan en uit!
Het is even wennen, want als je stil staat schakelt de Honda PCx125 zichzelf uit. Goed voor het milieu.
 
– Troy Bayliss
Ook na zijn afscheid is de Australiër nog altijd populair. Velen vinden het jammer dat hij niet terugkeert.
 
– VRO-cursus
Damiaan Hage ging zijn rijvaardigheid verbeteren bij de KNMV.
 
– Toertip
Binnendoor van Zuid-Holland naar Zeeland.
 
– Occasion73, met in deze editie:
Marathonmotor Kawasaki ZX-10
Twee keer eenzelfde motor kopen. Dat doen er velen, maar twee keer dezelfde motor kopen wordt door weinigen gedaan. Rob Kreutzkamp is zo'n uitzondering. De ZX-10 is één van de vele motoren die hij heeft gehad. Na rugklachten ging de motor de deur uit, maar weer genezen, kwam ‘ie weer terug.
 
-Showroom
Een dubbele aflevering van de Showroom. We namen een Honda CB500 van minder dan twee mille en een Harley-Davidson Ultra Glide van ruim dertien mille mee. Hebben ze overeenkomsten?
 
Alle motoren in dit nummer:
– Kawasaki ZX-10R
– Suzuki Burgmann 650A Executive
– BMW F650GS
– Honda XL700V Transalp
– KTM 690 Enduro R
– Suzuki DL650A V-Strom Black Rhino
– Kawasaki Z1000
– Honda VFR1200F
– Buell 1125R
– Kawasaki ZX-10-B
– Harley-Davidson Ultra Glide
– Honda CB500
– Honda PCX125
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.