De nieuwe supersportmotoren van Honda

Een motorassortiment is natuurlijk niet compleet zonder de wat snellere motoren. Daarom introduceert Honda dit jaar tijdens de Intermot ook de nieuwe CBR600RR (bovenstaande foto) en de nieuwe CBR1000RR Fireblade (onderstaande foto). Deze twee supersportmotoren zijn straatversies van de racers waar Honda wereldwijd mee racet. Beide modellen kunnen worden geleverd met een antiblokkeersysteem. Voor 2011 is de CBR1000RR leverbaar in het kleurenschema van de Honda Racing Corporation (onder meer goud en wit) en in de kleuren van het Honda Repsol-raceteam. Tevens is er een speciale Graphite Black-versie met zwarte wielen. Ook voor de CBR600RR is volgend jaar een aantal nieuwe kleurenschema’s leverbaar. Er komt een Special Edition in oranje en metallic grijs, een Tricolor-versie en een opgefriste Graphite Black-variant.

Iets minder snel, maar zeker ook aardig sportief is de VFR1200F. Dit nieuwe model is sinds kort leverbaar met Honda's unieke Dual Clutch-transmissie. Deze versnellingsbak is voorzien van twee aparte koppelingen, één voor de even en één voor de oneven versnellingen. Terwijl de ene koppeling actief is, wordt met de andere de volgende versnelling klaargezet. Zo kan supersnel worden geschakeld, zonder tijdverlies. Ook nieuw is de kleurencombinatie Darkness Black Metallic met Digital Silver Metallic."De VFR1200F is de ultieme roadsport-motor, een rijmachine die met echte passie en de grootste zorgvuldigheid is ontwikkeld", aldus Honda. Dat belooft dus heel wat!

Hetzelfde kunnen we zeggen over de nieuwe nakeds van Honda. Deze CBF’s combineren een sportief karakter met kwaliteiten voor dagelijks gebruik. Zoals het echte allrounders betaamt, zijn ze gemakkelijk te besturen, gebruiksvriendelijk, veilig (dankzij het standaard geleverde ABS-systeem) en hebben zij een zuiniger benzineverbruik. Door hun gebruiksgemak en ergonomie (denk aan het verstelbare stuur, kuipruit en zadel) zijn de CBF’s ideaal voor beginnende motorrijders en heropstappers, aldus Honda. Voor alle versies van deze motorfiets is een groot aantal accessoires beschikbaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?