De recordbrekende S1000RR

De spraakmakende BMW S1000RR heeft de motorwereld al meerdere keren doen verbazen. De BMW ziet er niet alleen heel indrukwekkend uit, maar is ook nog eens behoorlijk snel en is te gebruiken op zowel het circuit als op de openbare weg. Amerikaan Brock Davidson zag echter nog een andere mogelijkheid met deze veelzijdige motor. Drag racing wel te verstaan.

Brock Davidson tunede de S1000RR met zijn bedrijf, Brock’s Performance. De aanpassingen aan de machine waren echter alleen een verlengde achterbrug, Brock’s uitlaat en aangepaste injectiemapping. Met andere woorden: de motor was al enorm snel van zichzelf.

De eerste keer dat Brock’s Performance hun creatie liet zien was op een AMA-conferentie met Ryan Schnitz (meervoudig AMA Dragbike-kampioen) als rijder. Het publiek was geschokt, de bijna standaard BMW zette de zeer sterke tijd neer van 8,49 seconden op de 400 meter. Bij de eindstreep bedroeg de snelheid ruim 250 kilometer per uur.

Volgens de Amerikaanse recordhouders-organisatie AMA was dit zelfs de snelste motor van de wereld in haar klasse. Dit was pas de eerste keer dat de motor voor drag racen werd gebruikt. Brock’s Performance had duidelijk de spijker op zijn kop geslagen.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.