De snelste grasmaaier ter wereld

Kawasaki heeft een indrukwekkende prestatie laten bijschrijven in de geschiedenisboeken. Op 22 en 23 mei vestigde de Kawasaki FX1000V-motor een nieuw snelheidsrecord op land als aandrijving van de Runningblade, de snelste grasmaaier ter wereld. Na diverse runs wist Don Wales, een telg uit de legendarische familie van snelheidsduivels, met 138,51 kilometer per uur voorbij de radar te jagen.

Wales: "Wat een opluchting. Nu we een nieuw Guinness record hebben, is dat een fantastisch gevoel. We hebben het record van Bobby Cleveland gebroken en misschien proberen we het morgen nog eens dunnetjes over te doen. Records zijn er om gebroken te worden."

Eenmaal onder het wereldrecord voor grasmaaiers duiken was dus niet genoeg, daarom werd er op zondag een tweede poging ondernomen onder het toeziend oog van het toegewijde team. Tot grote vreugde van iedereen werd binnen 24 uur het record opnieuw gebroken toen de grasmaaier een snelheid van 141,35 kilometer per uur behaalde.

Wales wist daarna niet waar hij het zoeken moest: "Ik ben uitzinnig van vreugde. Het is nu duidelijk dat we het wereldrecord opnieuw hebben gebroken en één mijl per uur sneller zijn geweest. Het team heeft heel goed gewerkt en de jongens van Countax en Kawasaki hebben fantastisch werk verricht met deze grasmaaier. Het was een hobbelig ritje omdat het zand vandaag erg zacht was. Op een harder oppervlak zal deze machine nog sneller gaan."

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?