Deroue geselecteerd voor Rookies Cup

Na een tweedaagse selectie op het circuit van Monteblanco heeft Scott Deroue van Racing Team Jan Bakker Elburg voor een daverende sensatie gezorgd door als eerste Nederlander in de geschiedenis van de Red Bull series een vaste startplaats voor 2011 op te eisen.

Voor 40 overgebleven coureurs (van de 109)werd woensdag de dag van de waarheid. Onder warme omstandigheden, het kwik steeg naar 38?, begon Deroue aan de eerste sessie. Na enkele ronden kwam hij onschuldig ten val, raapte zijn Metra-Kitje op en reed conform het reglement terug naar de pits waar hij na een grondige inspectie toestemming kreeg om de training te vervolgen. In de tweede sessie realiseerde Deroue de snelste tijd en toen was het wachten op de uitslag die om 19.00 uur bekend gemaakt werd in pitbox 1.

Deroue: “Het was spannend en ik was, zeker met die val nog in mijn achterhoofd, erg zenuwachtig. Maar toen mijn startnummer 40 afgeroepen werd, heb ik een gat in de lucht gesprongen. Een droom komt uit. Volgend seizoen heb een vaste start tussen al die toppers uit de hele wereld.”

Manager Bakker: “Ongelofelijk, ondanks dat het er in zijn beginseizoen 125cc misschien niet helemaal uitkomt heb ik hetzelfde vertrouwen in Deroue als in het begin toen ik sprak over zijn potentie en ik ben blij dat de heren van de selectiecommissie dat ook gezien hebben. Deroue heeft vandaag de deur naar een internationale carrière voor hemzelf op een aardige kier gezet en ik hoop dat de ervaring die hij opgedaan heeft in ons een team een bijdrage geweest is aan de grootse prestatie die hij vandaag geleverd heeft.”

Terrel Bivens, Ricardo van Duijn, Wayne Tessels en Leon Pfalzer probeerden zich ook te kwalificeren maar zonder succes. Tessels kwam nog wel tot de tweede ronde.

Voorlopige deelnemerslijst Red Bull MotoGP Rookies Cup 2011
5. Philipp Oettl (GER)
7. Lorenzo Baldassari (ITA)
8. Amirul Hafiq (MYS)
16. Andrea Migno (ITA)
17. Antonio Chiari (BRA)
18. James Flitcroft (GBR)
22. Aaron Espana (ESP)
23. Niccolo Antonelli (ITA)
25. Willi Albert (GER)
26. Deni Cudic (AUT)
27. Joe Roberts (USA)
34. Xavier Pinsach (ESP)
32. Max Enderlein (GER)
41. Brad Binder (RSA)
43. Stefano Valtulini (ITA)
47. Tomas Vavrous (CZE)
61. Arthur Sissis (AUS)
66. Florian Alt (GER)
67. Joakim Niemi (FIN)
69. Aaron Espana (ESP)
77. Kyle Ryde (GBR)
75. Ivo Paixao (POR)
89. Alan Techer (FRA)
95. Scott Deroue (NED)
99. Lukas Trautmann (AUT)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?