Dief ingerekend

Afgelopen vrijdag is bij Motorcenter Venlo een dief aangehouden die twee dagen eerder een Suzuki GSXR1300 Hayabusa had gestolen bij een motorzaak in Vaassen en een Suzuki GSXR1000 in Apeldoorn.

Van te voren werd een afspraak gemaakt om een proefrit te maken. De goed geklede en keurig verzorgde man kwam, met een geldige identiteitskaart, een proefrit maken. Echter in beide eerdere gevallen keerde de motordief niet meer terug.

Na de eerste diefstallen was het signalement en werkwijze verspreid onder motordealers en kreeg Motorcenter Venlo een vergelijkbaar verzoek voor een proefrit. Bij aankomst was duidelijk dat het om dezelfde persoon ging en werd de politie op de hoogte gebracht.

De politie was snel ter plaatse. Toen de verdachte de politie zag aankomen, zette deze het op een rennen. Echter door kordaat optreden van een medewerker van Motorcenter Venlo werd de verdachte na een korte achtervolging getackeld en kon deze worden ingerekend door de politie.

Hulde!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.