Dief scooter botst op eigenaar

Het valt niet mee om in Leeuwarden een scooter te stelen… Een 21-jarige man die zo'n voertuig had ontvreemd, reed dinsdagavond met zijn nieuwe 'aanwinst' uitgerekend tegen de 19-jarige eigenaar van de tweewieler op. Dat meldt de politie woensdag.

Volgens de politie was de eigenaar met zijn auto door Leeuwarden aan het rondrijden om zijn scooter terug te vinden, die een dag eerder was gestolen. ''Dit hebben we nog nooit eerder mee gemaakt, wat een toeval'', aldus een politiewoordvoerder.

De 21-jarige Leeuwarder reed met de scooter, een speciale race editie, met 80 kilometer per uur toen het ongeluk plaatsvond. Hij raakte daarbij zelf gewond aan zijn hoofd. Toen de 19-jarige hem aansprak en vertelde dat hij de politie had gebeld, maakte de veronderstelde dief zich met de scooter uit de voeten. Dankzij getuigen kon de politie de man in een woning aanhouden.

De verdachte zit vast in een politiecel wegens heling en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.