Diefstal motoren blijft gelijk

Uit de diefstalcijfers over de maand augustus blijkt dat er dit jaar net zoveel motoren zijn gestolen als in dezelfde periode vorig jaar. Verder stijgt het aantal diefstalmeldingen van brom- en snorfietsen in augustus minder hard ten opzichte van voorgaande maanden.

In augustus zijn er in totaal 200 motoren gestolen, dat zijn er twee meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Het cijfer blijft dus zo goed als gelijk, terwijl er de voorgaande maanden nog minder motoren werden gestolen vergeleken met 2009. Bij de brom- en snorfietsen is er al het hele jaar sprake van een flinke toename van het aantal diefstallen.

Ook in de maand augustus is er weer spraken van een stijging van zo’n 19 procent. In totaal zijn er 1.304 brommers en snorfietsen gestolen, vorig jaar waren het er nog 1.094. Het goede nieuws is dat de stijging van het aantal diefstallen minder groot is ten opzichte van de maand juli dit jaar. In deze maand waren er 40 procent meer diefstallen vergeleken met dezelfde periode in 2009.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.