‘Digitale flitspaal heeft de toekomst’

De komende jaren komen er steeds meer digitale flitspalen. Op dit moment staan er ongeveer 180 in het land. Dit jaar komen er zestig bij. De 'digitale overtreding' gaat rechtstreeks naar het bureau. De bekeuring voor te hard rijden of door rood rijden, ligt daardoor eerder op de mat dan de boete voor een overtreding die is geconstateerd door een analoge flitspaal.

Over een aantal jaren zijn er nog alleen maar digitale flitspalen. Dat zei maandag een woordvoerder van het Team Verkeer van het Openbaar Ministerie (OM). Bij een 'analoge overtreding' moet eerst het filmrolletje nog verwerkt worden. Bovendien kunnen er eerder technische storingen optreden en kan het filmrolletje vol zijn waardoor er minder overtredingen worden geflitst.

De woordvoerder zei dat de digitale flitspalen op korte termijn meer bekeuringen opleveren. Op de lange termijn daalt het aantal bekeuringen omdat er een preventieve werking van uitgaat. De bekeuring is snel in huis en de bestuurder herinnert zich wellicht de overtreding en past beter op om dezelfde fout opnieuw te maken. In het hele land staan ruim veertienhonderd flitspalen. Het merendeel is in beheer bij het OM. De rest is van gemeenten, provincies en waterschappen.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.