Dit zijn onze ergernissen

De agenten van de verkeerspolitie zijn goed bezig en dat mag ook wel eens gezegd worden. Naar aanleiding van een enquête over verkeersgerelateerde irritaties onder motorrijders heeft het KLPD nu aangekondigd in april extra te letten op precies deze zaken.

De enquête is gehouden om de aandacht te vestigen op het nieuwe motorseizoen om zowel de motorrijder als de automobilist bewust te maken dat deze periode er weer aankomt. Rond de maand april is de ‘winterstop’ ten einde en verschijnen logische wijze meer en meer motorrijders op de weg.

Na onnodig links rijden, de nummer één uit deze lijst, nemen het niet gebruiken van de richtingaanwijzer, onvoldoende afstand houden en afval en peuken weggooien de volgende drie plaatsen in.

Top-10
1. Onnodig links rijden (4)
2. Richtingaanwijzer niet gebruiken (10)
3. Onvoldoende afstand houden (1)
4. Peuken en rommel weggooien
5. Kwaliteit wegdek/drempels

6. Onjuist afgestelde verlichting
7. Bellen/sms’en
8. Laat voorrang geven
9. Inhalende vrachtauto’s
10. Rijden met alcohol en drugs (2)
Tussen haakjes staat de plaats van de ergernis in de algemene top-10. Daar zitten dus ongekend grote verschillen tussen!
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.