donderdag 28 maart 2024

Doldwaze Buell 1190 Baja Desert Racer – 175 pk/172 kg – in 2023 beschikbaar

Offroads worden niet gekker dan de 175 pk sterke Buell 1190 Baja Desert Racer. De motor is gebaseerd op Buell’s eigen AMA Hill Climb racer 1190HCR en Buell denkt dat klanten die dapper genoeg zijn om de machine te kopen, ook wel eens een heuveltje willen verschalken.

Potentiële klanten kunnen de motor reserveren via de website van Buell, en voor slechts $25 krijgen ze zelfs een gelimiteerde cap voor de moeite! Naast de Baja kunnen rijders ook de ongebruikelijk ogende Super Touring, Hammerhead en de naakte 1190 SX reserveren.

Kleine updates voor 2023 KTM 690 SMC R en 2023 690 Enduro R

Maar verreweg de meest ongewone machine van het stel is de Baja. Niet alleen omdat hij afwijkt van Buell’s op de weg gerichte verleden, maar ook vanwege zijn buitengewone prestatiepotentieel. Aangedreven door een 1190cc-72 graden V-twin heeft de Baja naar verluidt 175 pk en een koppel van 138,3 Nm. En hoewel de Baja Desert Racer geen lichtgewicht is in vergelijking met een conventionele enduro, ligt het gewicht van 172 kg duidelijk onder dat van een krachtige adventure bike.

Uiteraard is dit een motor die mogelijk een beetje lastig te controleren zal zijn op je favoriete zandpad. De motor is dan ook veel geschikter om door de woestijn te scheuren en over zandduinen te springen. Om ‘m onder deze omstandigheden heel te houden, is de Baja gebouwd rond een geheel nieuw trellis-frame, met 26,75 graden balhoofdhoek en een gigantisch verstelbare swingarm die een wielbasis tussen 1.625 mm en 1.778 mm mogelijk maakt

De vermelde prijs op de Buell-website voor de Baja Desert Racer begint bij $19.995,-. Dat lijkt weinig voor behoorlijk veel motorfiets voor je geld. Maar… daar komen NL-beslastibgen nog bij én het is nog mar de vraag of de Baja Desert Racer naar Europa komt. Meer informatie over de Buell 1190 Baja is te vinden op de officiële website.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen