Domburg slaat nieuwe weg in

Na vier seizoenen in de wegracerij heeft Martin Domburg net na de start van zijn vijfde jaar besloten te stoppen met het racen op ONK-niveau. De 27-jarige kende geen gelukkig begin van zijn seizoen waarin hij twee keer hard ten val kwam.

Tijdens het begin van het seizoen werd duidelijk dat het kleine Domburg Racing is uitgegroeid tot een topteam wat veel taken met zich mee neemt. Ondanks een perfecte wintertraining en goede voorbereidingen bleek dit toch moeilijker te combineren dan gehoopt.

“We zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste teams in het ONK met een grote ambitie naar de toekomst. Tijdens de Paasraces werd me duidelijk dat mijn werkzaamheden binnen het team erg moeilijk te combineren zijn met het presteren als coureur. Als rijder van een groot team wil je maximaal presteren en dat is lastig als je erg actief bent binnen het team. Ik stapte ook twee keer van mijn motor af dat weekend waarvan de laatste met hoge snelheid”, aldus Domburg.

Daar voegt hij nog aan toe dat hij een baan met  veel verantwoording heeft waar ook erg veel tijd in gaat zitten. Na dat weekend heeft Martin het besluit genomen dat dit zijn laatste seizoen werd op ONK niveau en dat hij zich vanaf volgend jaar zou gaan toeleggen op het team.

Met goede moed keek hij uit naar het Bikers Trophy weekend op Spa-Francorchamps waar alles aanvankelijk perfect verliep voor Domburg. Tijdens de race ging het echter helemaal mis. Hij crashte op hoge snelheid en belande hard op zijn hoofd waarna hij zijn bewustzijn verloor. Wonder boven wonder kwam hij er vanaf met alleen een hersenschudding.

“Ik weet zelf gelukkig weinig van de crash, wel dat ik de rijder raakte en dat ik wakker werd op de brancard. Toen ik eenmaal door kreeg wat er gebeurd was en later ook de reacties hoorde van mijn dierbaren ben ik gaan realiseren dat ik nu twee keer achter elkaar echt enorm geluk heb gehad. Ik heb toen meteen besloten dat het zo genoeg was. Later hoorde ik pas dat mijn motor volledig afgeschreven was.”

Martin slaat een volkomen nieuwe weg in maar zal zeker geen afscheid nemen van de motorsport. Samen met zijn vader en teameigenaar Jan Domburg zal Martin de functie gaan vervullen van teammanager en proberen de hoge ambities waar te maken. Een uitdaging die hij met veel plezier tegemoet ziet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.