Drie finalisten voor eindronde Motorvrouw 2011

Na zorgvuldige selectie door de vakjury zijn drie dames doorgedrongen tot de eindronde van de verkiezing Motorvrouw van het Jaar 2011. De kandidaten werden op 11 december een volle dag getest op theoretische, technische en praktische vaardigheden en aan de tand gevoeld over hun motorambitie. Het is nu de beurt aan het publiek om een stem uit te brengen op een persoonlijke favoriet en samen met de vakjury te bepalen wie van de drie dames uiteindelijk wordt bekroond met de titel Motorvrouw van het Jaar 2011.

De eindfinalisten zijn Sandra den Dikken uit Leeuwarden, Karin van Dongen uit Breda en Hebe Kistemaker uit Rotterdam. De winnares wordt op 15 februari bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van Motorbeurs Utrecht.

De juryleden legden de dames het vuur aan de schenen en stelden tal van vragen over hun passie. Zij verdiepten zich in de persoonlijke achtergronden van de vrouwen en ondervroegen hen uitvoerig over hun plannen als de titel Motorvrouw van het Jaar 2011 in de wacht zou worden gesleept. Daarnaast was de theoretische en technische kennis van motoren onderdeel van de selectieprocedure en werden de dames getest op een aantal bijzondere verrichtingen op de motor. De vakjury bestond uit Eugène Daams, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van RAI Vereniging, Egbert van Drie, voorzitter afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van BOVAG, Annemiek van der Kolk, journaliste van onder andere KicXstart en Simone Bokma, Motorvrouw van het Jaar 2010.

De jurering had voor twee dames helaas als consequentie dat zij afvielen. De drie overgebleven kandidaten zetten tot 15 februari alle zeilen bij om zoveel mogelijk stemmen voor zich te winnen. Zij houden een blog bij op www.motorbeursutrecht.nl/motorvrouw en later in dit traject volgt nog een chatsessie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.