Dromen zonder bedrog

Ben Valks bouwt in Dubai een mooi bedrijf op. Maar ja… is dat nou alles? Niet dus. De succesvolle zakenman besluit zijn business te verkopen en op avontuur te gaan. Daar hoort uiteraard een motor bij. Ben schaft een BMW 1200GS aan. Daarmee toert hij eerst een stuk door Zuid-Amerika. Dan komt het idee bij hem boven om van het noordelijkste punt in Alaska op de motor naar Ushuaia te reizen, de zuidelijkste plaats op de aardbol.

Maar voor hij aan die reis begint, wil Ben eerst meedoen aan de grootste en zwaarste sledehondenrace ter wereld, de Iditarod. Hij bereidt zich vijf maanden voor op die loodzware wedstrijd over 1800 kilometer. En als die droom is waargemaakt, begint hij aan het volgende avontuur, de maandenlange motorreis door Noord- en Zuid-Amerika.

Schrijfster Brenda Smeenge tekende het verhaal van Ben op en maakte er een vlot lezend boek van. ‘No Risk, No Life’ is te koop voor € 19,95. De opbrengsten van dit avontuur gaan naar een weeshuis in Guatemala.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.