zaterdag 20 april 2024

Droomreis European Bike Week: grootste motorevenement van Europa

De European Bike Week in Faak am See begon in 1998 met een bescheiden 1.500 bezoekers en groeide in de loop der jaren niet alleen uit tot het grootste Harley-Davidson evenement, maar zelfs tot het grootste motorevenement van het continent. Meer dan 120.000 fans op 70.000 motoren laten een week lang de muren trillen en de straatklinkers schudden in het anders zo rustige Karinthië. Meer dan 5.000 motoren nemen deel aan de grote parade, een gigantische, kilometerslange rij van chroom en staal. De European Bike Week is het hoogtepunt van onze tocht, maar natuurlijk zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden te bewonderen en veel mooie landschappen te zien.

Vanuit Tirol rijden we een stuk door Beieren, overnachten in Salzburg en cruisen dan ontspannen door het Oostenrijkse Salzkammergut, langs kristalheldere meren en door diepgroene bossen. Beroemde plaatsen als Hallstatt en Admont liggen op de route, we zien de Erzberg, de Red Bull Ring en de geboorteplaats van de sneeuwwitte Lipizzaner-paarden. Hoe dichter we bij de Faker See komen, hoe meer Harleys er op de weg rijden of geparkeerd staan voor cafés en biertuinen. Er hangt gerommel in de lucht en je snuift de geur op van leer en benzine. Er is geen twijfel mogelijk: je bent er!

Na twee dagen feesten op de European Bike Week rijden we terug naar Seefeld in Tirol, maar we volgen niet de kortste weg, wel de mooiste: door de Dolomieten, met een overnachting in het beroemde skioord Cortina d’Ampezzo. Dit is de beste manier om de grootste bijeenkomst van motorrijders in Europa mee te maken!

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de droomreis European Bike Week.

Tourdata

2 – 11 september 2023
31 aug – 9 sept. 2024

Tour Blog

Tour Blog lees je hier.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen