Ducati centraal op Moto Retro Wieze

De broers Bruno, Marcello en Adriano Cavalieri zeggen je misschien niet zo één, twee, drie iets maar hun familienaam Ducati doet wereldwijd alle bellen rinkelen. Op zaterdag 12 en zondag 13 februari zoomt Moto Retro Wieze haarfijn in op de voornaamste realisaties van de drie stichters van het Italiaanse merk.

Zo is er de nodige aandacht voor de eerste stappen in het na-oorlogse motorlandschap. Dan zijn er vanaf 1954 de realisaties van ingenieur Fabio Taglioni die de Ducati's uitrustte met het befaamde Desmodromische distributiesysteem. De tijdmachine loodst de bezoekers vervolgens door de jaren '60 en '70 naar de tweecilinder racemotoren waarbij elke sportieve motoliefhebber onmiddellijk aan Mike Hailwood denkt. En dan is er voor de jaren '80 de komst van de Pantah. Nadien volgen de natuurlijk de Monsters, Supersports en Superbikes.

Openingstijden: 9h30 – 18h00 (het bargedeelte in Hal 1 is op zaterdag al open vanaf 8h30.
Locatie: Oktoberhallen in de Schrovestraat 24 te 9280 Wieze (tussen Aalst en Dendermonde)
Parking: Gratis voor motoren
Toegangsprijs: 9 euro (gratis voor kinderen onder de twaalf jaar)
Meer info: www.motoretrowieze.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?