Ducati gaat samenwerking aan met AMG

Ducati en AMG gaan in de toekomst nauw samenwerken. Het doel van de samenwerking is gezamenlijke marketingactiviteiten te ontwikkelen. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend tijdens een persconferentie op de Los Angeles Auto Show door Gabriele del Torchio, CEO van Ducati Motor Holding, en Ola Källenius, CEO van Mercedes AMG.

“We zijn vooral trots om AMG als één van onze sponsoren te hebben voor het Ducati MotoGP Team. Ik ben ook erg tevreden over feit  dat onze gezamenlijke marketingactiviteiten goed op weg zijn. In AMG hebben we een partner gevonden die perfect onze merkwaarden uitdraagt”,  aldus Del Torchio, CEO van Ducati Motor Holding.

De eerste zichtbare resultaten van de samenwerking tussen Ducati en AMG zullen bestaan uit gezamenlijke marketing- en sponsoractiviteiten. AMG zal bijvoorbeeld het Ducati MotoGP Team als officiële autopartner ondersteunen vanaf 2011. Tijdens geselecteerde AMG evenementen zullen bezoekers de mogelijkheid krijgen om Ducati motorfietsen te kunnen testen en Ducati klanten zullen eveneens de mogelijkheid krijgen om zich bekend te maken met de nieuwste AMG prestatieauto’s tijdens bepaalde evenementen. Gezamenlijke evenementen zijn ook gepland voor de leden van de AMG Private Lounge, waar meer dan 13.000 AMG klanten bij aangesloten zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?