Ducati introduceert de 1198SP

De motor die we al in dit filmpje zagen, zal voortaan de Ducati 1198S gaan vervangen. De Italianen vervangen dit model namelijk met de Ducati 1198SP. Deze motor is standaard uitgerust met een tractiecontrolesysteem, het speciale Data Analyser-systeem en alsof dat nog niet genoeg is zullen de Ducati 1198's voortaan uit de fabriek rollen met ook een quickshift-systeem. De 1198SP is voorzien van Öhlins-vering, een slipperclutch (oftwel een antihopkoppeling) en meerdere speciale lichtgewicht onderdelen.

Ducati heeft ook bekendgemaakt dat de huidige 1198 voortaan wordt uitgerust met een tractiecontrolesysteem, een Ducati Data Analyser-systeem en een quickshit-systeem. En de Italianen komen met nog meer nieuws, want de 848EVO (onderstaande foto) is voortaan ook verkrijgbaar in het Artic White.


 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?