Ducati is de weg kwijt

De wereld is weer een lichtgewicht scheurijzer rijker. Alleen helaas is het wel een auto… De Spartan V is echter weinig meer dan een motorfiets op vier wielen. Een bij Ducati geleende 1198 en een sequentiële zesbak leveren vermogen aan de achterwielen.

De Spartan is om een buizenframe geplooid en gebruikt koolstofvezel om het gewicht laag te houden. En hoe! Hij weegt maar 300 kilo. De dubbele rolbeugel kan je laten vervangen door een FIA-goedgekeurd exemplaar. De top bedraagt meer dan 275 naar 100 kan in drie seconden.

Maar toch, het blijft een auto…

Bron: auto55.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.