Ducati is de weg kwijt

Het Cigarette Racing Team en Ducati hebben gezamenlijk een raceboot gepresenteerd op de Miami International Boat Show. Hij heet 42X Ducati Edition. Het Cigarette Racing Team is gespecialiseerd in het ontwikkelen van raceboten en regelmatig contacteert de firma een bekende naam uit de auto- of motorsport om tot een bijzondere creatie te komen.

Vorig jaar werd bijvoorbeeld in samenwerking met Mercedes' huistuner AMG een offshore powerboot gepresenteerd en dit keer is dus gekozen voor Ducati. De boot bevat geen echte motorcomponenten van Ducati, maar is wel helemaal in de sfeer van het merk ontwikkeld.

De voorstuwing van de 42X Ducati Edition komt voor rekening van twee Mercury motoren met 1.100 pk per stuk. Net iets meer dan de gemiddelde Superbike…. De 42 voet lange boot zou daarmee een snelheid van 180 kilometer per uur moeten kunnen halen. Net iets langzamer dan de gemiddelde Superbike… Helaas is de boot dit weekend niet in de Jaarbeurs te vinden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?