Duitsers mogen met 17 jaar achter autostuur

In Nederland worden de eisen voor het rijbewijs steeds strenger. Helemaal voor de motor. Bij onze oosterburen doen ze niet zo moeilijk. Duitsers mogen vanaf 1 januari al met 17 jaar een auto besturen. De Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, heeft daarmee ingestemd. De afgelopen jaren is in deelstaten al met de invoering van een rijbewijs voor 17-jarigen geëxperimenteerd.

De 17-jarige chauffeurs mogen niet alleen in de auto zitten. Naast hen moet iemand zitten die ten minste 30 jaar is, zelf al zeker vijf jaar over een rijbewijs beschikt en die niet meer dan drie strafpunten heeft opgelopen. Minister Peter Ramsauer van Verkeer hoopt dat de invoering van een rijbewijs voor 17-jarigen tot minder ongevallen en verkeersslachtoffers leidt. Uit de experimenten is gebleken dat er door het begeleide besturen van een auto minder ongevallen plaatshebben bij mensen die net een rijbewijs bezitten.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.