Een BMW met zes cilinders

Goede rijeigenschappen, geschiktheid voor ritten van lange afstanden en comfort. Dat zouden de belangrijkste eigenschappen moeten zijn van de bijzondere BMW K1600GT en de BMW K1600GTL, die BMW binnen afzienbare tijd zal introduceren. Wat deze twee BMW-modellen voornamelijk zo bijzonder maakt is het motorblok. Dit is er namelijk één met maarliefst zes cilinders in lijn en hiermee slaat BMW een hele nieuwe weg in, wat betreft hun toermodellen. Zowel de GT als de GTL zullen zijn voorzien van xenon koplampen, verwarmde handvatten en een verwarmd zadel, cruise controle en een on-board computer. In vergelijking met de GT zou de GTL een nog luxueuzere toermotor worden met onder andere ride-by-wire, tractiecontrole en de GTL zou met een druk op de knop de mogelijkheid bieden om te kiezen uit drie verschillende rijstanden.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.