Een hele bijzondere Moto Guzzi

Er zijn nieuwe foto’s gepubliceerd van de Moto Guzzi V12 Le Mans. Deze motor werd vorig jaar november voor het eerst gepresenteerd op de EICMA-show in Milaan als één van de drie conceptmodellen van de  V12-serie. Deze serie is ontworpen is door Miguel Galluzzi (bekend van de Ducati Monster) en Pierre Terblanche (die onlangs nog de Ducati Hypermotard ontwierp). De drie concepten deelden dezelfde minimalistische basis, maar waren toch allemaal heel anders qua opbouw. De Strada was een echte naked bike, terwijl er bij de X duidelijk cross-invloeden te zien waren en de Le Mans de sportievere van de drie was.

Moto Guzzi noemt de serie futuristisch, onder andere vanwege de ingebouwde achteruitkijkcamera’s en de bagageruimte onder de tank. Tot nu toe zijn de meningen onder de motorliefhebbers verdeeld. Voor de liefhebbers laat 'de toekomst' nog even op zich wachten. De motoren zullen pas over ongeveer een jaar klaar zijn voor productie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.