Een Yamaha R1 Rossi-replica

Als je een goed geheugen hebt dan kun je je deze motor misschien nog wel herinneren. Het is de Yamaha YZF-R1 Valentino Rossi-replica die vorig jaar voor het eerst te zien was op de Cycle World International Motorcycle Show. De kleurstelling herken je waarschijnlijk wel van Rossi’s ‘Five Continents’ AGV helmdesign. Die maakt de motor op zich al uniek is, maar er is meer, want deze motor is ook nog eens door de negenvoudig wereldkampioen zelf gesigneerd. Rossi’s krabbels zijn te vinden op de voorkant en de tank en dat is precies wat deze R1 zo bijzonder maakt. Dit zou namelijk wel eens de allerlaatste Yamaha met Rossi’s nummer en handtekening erop kunnen zijn (als Rossi daadwerkelijk naar Ducati gaat).

Zo’n motor wil natuurlijk iedereen wel hebben. Het is daarom goed nieuws dat deze Rossi-replica binnenkort van jou kan zijn. De superbike wordt namelijk aanboden door Yamaha Motor Corp USA op een veiling (the Bonhams Classic California Auction) die gehouden wordt op zaterdag 13 november. De opbrengst gaat naar Riders for Health, een organisatie die zich in Afrika inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg.
Een goede daad verrichten en er een speciale motor aan over houden gaat echter wel gepaard met een pittig prijskaartje. De startprijs van de R1 zal tussen de 50,000 en de 70.000 dollar liggen en die prijs kan nog flink wat hoger worden. Geinterresseerden kunnen bieden op bonhams.com/petersen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.