EICMA > BMW Concept C UPDATE

BMW presenteert twee premiumscooters, die een combinatie van een motor en een scooter zijn. De Concept C (met de C van ‘commuter’ – forens) is het antwoord op de sterk groeiende vraag naar individuele mobiliteit terwijl er tegelijkertijd in het straatbeeld steeds minder ruimte is voor het verkeer. Vanuit dat perspectief presenteert BMW de BMW Concept C en stapt het merk in het segment van de motorscooters. Onderdeel van deze stap is de introductie van twee innovatieve premiumscooters (met een verbrandingsmotor) die voldoen aan de eisen van een brede doelgroep.

Bovendien denkt BMW na over alternatieve aandrijfvormen voor deze motorscooters, waaronder elektrische aandrijving. De productie van de nieuwe tweewielers vindt naar verwachting plaats in de fabriek in Berlijn. Met de Concept C laat BMW zien hoe de motorscooter van de toekomst er  volgens hun uit ziet. Het studiemodel geeft een voorproefje op een nieuwe reeks die BMW Motorrad later in productie zal nemen.

UPDATE 23-2-2011, 17h07
Goed nieuws voor scooterfanaten. BMW heeft laten weten dat er twee maxiscooters gepresenteerd gaan worden op de EICMA 2011. De kans dat deze scooters op de bovenstaande Concept C lijken, is ongekend groot. Vanaf het voorjaar 2012 worden de twee leverbaar. De komende maanden ongetwijfeld meer over deze bijzondere maar niet geheel onverwachte stap van onze Duitse vrienden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.