EICMA > Ducati Monster 1100 EVO

Al sinds 1993 is de Monster het succesnummer van Ducati. Niemand had bij de presentatie verwacht dat het succes zo groot zou zijn. Vreemd is het daarom niet dat de Italianen ook dit jaar met een nieuwe variant komen, de Ducati Monster 1100 EVO.

De naam van de nieuwe Monster is afkomstig van het Desmodue Evoluzione motorblok. Exact honderd volbloed Arabieren staan vol ongeduld te trappelen, meer dan genoeg voor het betere stuurplezier. De 1100 EVO rolt met een vernieuwd uitlaatsysteem, een op comfort gericht zadel en een twintig millimeter verhoogd stuur de fabriek uit.

De voorvering wordt mede mogelijk gemaakt door Marzocchi. Qua uiterlijk valt de aangepaste achterkant het meest op. Daarnaast is de Monster niet lelijker geworden met de Ducati Corse-graphics. Het nieuwe Ducati Safety Pack, bestaande uit ABS en een nieuw Ducati Traction Control (met vier standen), moet zorgen voor een veilige rit.

Liefhebbers van de overbekende Ducati-koppeling zullen gematigd enthousiast zijn over de EVO. Er is namelijk een APTC natte koppeling gemonteerd. Dit moet zorgen voor gemakkelijker schakelen maar het bekende geluid van een ingetrokken koppeling is hiermee verleden tijd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?