EICMA > KTM 1190 RC8R

175 pk, een koppel van 127 Nm, 185 kilogram en dubbele ontsteking. Dit zijn volgens KTM de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe KTM 1190 RC8R. Deze Oostenrijker is een doorontwikkeling van zijn voorgangers.  Het tweecilinder V 75° motorblok is ongemoeid gebleven, net als de boring en slag. De krukas is wel aangepast net als het vliegwiel waardoor de twin makkelijker moet lopen. Daarnaast is de R zuiniger geworden en staat ie minder schadelijke stoffen uit.

Via een lang ontwikkelingstraject is de vering compleet omgegooid voor meer comfort en grip. Dan zouden we nog haast het aangepaste schakelpookje, de gemodificeerde LED-verlichting en de nieuwe kleurstelling vergeten. De kers op de taart zijn de laatste Dunlop SportSmart banden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?