EICMA > KTM 990 Adventure Dakar

KTM heeft een ongekende staat van dienst in Le Dakar. Geen merk was zo succesvol. Vreemd is het daarom niet dat de Oostenrijkers komen met een limited edition van de 990 Adventure in Dakar-uitrusting. De blauwe kleur, afkomstig van een zeer bekend Frans sigarettenmerk waarmee ook Valentino Rossi rondreed, is haast nostalgisch.

Het anti-slipzadel moet er voor zorgen dat je zelfs bij extreme omstandigheden op je plek blijft zitten. Verder is de Adventure Dakar een soort ‘het beste van’. De vering, met een veerweg van 210 mm (!), en het Bosch ABS zijn afkomstig van de Adventure. Het blok is die van de R-variant, met 115 pk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?