EICMA > Moto Guzzi Stelvio UPDATE

Moto Guzzi heeft het eigenwijze smoelwerk van de Stelvio voor 2011 aangepakt. De kuip (met ingebouwde knipperlichten) en tank van de nieuwste versie zijn versmolten tot een sierlijk geheel. Gezien de gigantische tankinhoud van 32 liter is dat een knappe prestatie. Ook het windscherm kreeg een nieuwe vorm om meer bescherming te bieden. De Italianen laten het rijwielgedeelte wel ongewijzigd.

De bullige 1200 cc zware V-twin komt tot 104 Nm bij 5500 tpm en een topvermogen van 102 pk. Om de groottoeristen ter wille te zijn, levert Moto Guzzi ook een Stelvio 1200 NTX. Deze krijgt standaard onder meer aluminium koffers, steviger wielen, carterbescherming en handkappen. De nieuwe Stevio’s zijn komend voorjaar leverbaar.

UPDATE 5 november, 14h13
In bovenstaande tekst stond oorspronkelijk dat het bullige 1200 cc zware blok een V4 zou zijn. Het mag geen verrassing heten dat dit een foutje was. Het gaat natuurlijk om een V-twin…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?