EICMA > Triumph Tiger 800(XC)

Triumph heeft vandaag op de EICMA in Milaan haar 2011 model line-up gecompleteerd met de introductie van de langverwachte Tiger 800 (foto boven) en Tiger 800XC Adventure Touring-modellen (foto beneden). Na het tonen van de nieuwe Speed Triple, Thunderbird Storm, America en Speedmaster op de Intermot was de koek nog niet op.

De nieuwe Tiger 800’s markeren de entree van Triumph in het segment van makkelijk bestuurbare, avontuurlijke toermotoren. Aangedreven door een 95 pk 799cc driecilinder lange-slag motor, delen beide modellen hetzelfde stalen frame maar elk model heeft wel duidelijk zijn eigen specifieke gevoel.

De lichtmetalen wielen zijn gegoten. De aanvangshoogte van het zadel is 810mm, met een paar simpele klikken is echter de zithoogte aanpasbaar. De Tiger 800XC onderscheid zich onder andere door zijn langere veerwegen met speciale vering en een 21-inch gespaakt voorwiel. Hiermee is de XC volgens Triumph klaar voor het offroad werk. Of dat ook echt is, zal tijdens een test moeten blijken.

Voor de doorrijders, de 550W generator zorgt ervoor dat de Tiger´s zonder problemen extra verlichting en verwarmde handgrepen, die als officiële accessoires beschikbaar zijn, van stroom voorziet.

De Tiger 800 en 800XC zijn vanaf medio december bij de Triumph dealer aawezig.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?